Ohje laskutusjärjestelmän käyttöön (Laskun luominen ja kulujen lisääminen)

OHJEVIDEO ASIAKKAAN LISÄÄMISESTÄ:

 

OHJEVIDEO KULUJEN LISÄÄMISESTÄ:

 

OHJEVIDEO LASKUN LUOMISESTA:

 

 

OHJEITA TEKSTINÄ JA KUVINA:

ASIAKKAAN LISÄÄMINEN JA LASKUN LUOMINEN

 

Valitse ensimmäiseksi asiakastyyppi. Mikäli kyseessä on yritysasiakas, voit hakea yrityksen tietoja y-tunnuksella tai nimellä tietokannasta.
Haun jälkeen yrityksen tiedot lisätään laskulle.

 

 

Voit lisätä laskulle yhteyshenkilön, mutta tämä ei ole pakollinen, Yhteyshenkilön sähköposti on pakollinen, mutta mikäli yhteyshenkilöä ei ole, voi tähän kohtaan laittaa oman sähköpostiosoitteen.
Mikäli laskutustavaksi on valittu verkkolasku, tulee laskulle syöttää OVT-osoite eli verkkolaskuosoite ja OVT-operaattori eli operaattoritunnus. Mikäli nämä eivät ole tiedossa, voit etsiä tiedot Etsi-painikkeella.

 

 

Laskulle tarvittavat tiedot ovat VERKKOLASKUOSOITE ja OPERAATTORITUNNUS. Tiedoissa näkyvä Välittäjä (Välittäjän nimi) tietoa, joka esimerkissä on Basware Oyj, ei tarvita.

 

Kun asiakkaan tiedot on lisätty, voit tallentaa tiedot TALLENNA-painikkeella.
Voit valita kohdassa 2 Laskun asetukset haluatko laskumuistutukset käyttöön, eli jos tämä valinta on käytössä, laskumuistutukset ja perintä tehdään automaattisesti.

 

 

 

Valitse laskulle eräpäivä, alv-kanta. Laskulle valittava ajanjakso on käytännössä aika milloin työ on tehty eli palkkalaskelmalle tuleva palkkajakso. Laskun kuvaus (viitteenne) ei ole pakollinen tieto.
Lisää laskulle myytävät palvelut tarvittavine tietoineen, saat lisäämällä ne Lisää rivi-painikkeella.

 

 

 

Kun olet lisännyt kaikki rivit laskulle, muista painaa TALLENNA-painiketta.

 

Kun lasku on valmis lähetettäväksi, klikkaa painiketta Tallenna ja lähetä tarkistettavaksi. Jos lasku ei ole vielä valmis ja haluat tehdä siihen vielä myöhemmin muutoksia, klikkaa Tallenna jolloin lasku tallentuu luonnostilaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KULUJEN LISÄÄMINEN

Voit lisätä laskutettavia kuluja joko tekemällä ne ensin Kulut-sivun kautta ja liittämällä ne laskulle samalla kun luot laskun, tai tekemällä kulut ensimmäistä kertaa samalla kun luot laskun. Kulut jotka haluat huomiotavan palkanmaksussa tulonhankkimiskuluvähennyksinä, voit ilmoittaa Kulut-sivun kautta.

Valitse kohta kustannukset liittyvät palkanmaksuun aktiiviseksi, mikäli haluat kulut huomioitavan tulonhankkimiskuluina palkanmaksussa. Mikäli haluat kulun lisättävän laskulle, jätä se valitsematta.

 

 

Anna tarvittavat tiedot. Päivärahan suuruus lasketaan antamiesi kellonaikojen perusteella.
Kilometrien määrä lasketaan automaattisesti osoitteiden perusteella. Jos matka on ollut edestakainen, valitse kyseinen vaihtoehto aktiiviseksi.

 

Voit kopioida useampana päivänä toistuneen kulun Kopioi uutena-painikkeella. Muista painaa lopuksi Tallenna-painiketta.
Mikäli olet tallentanut kulun aiemmin, näkyy se laskun luomisvaiheessa vetovalikon Lisää kuluja-kohdassa. Muussa tapauksessa sinun täytyy luoda uusi kulu laskulle.