Tutustu kevytyrittäjyyteen

Kevytyrittäjyys tarkoittaa elinkeinotoimintaa, jossa oma palvelu laskutetaan asiakkaalta laskutuspalvelun kautta, ilman että kevytyrittäjällä on omaa yritystä.

Kevytyrittäjä myy, markkinoi ja hinnoittelee palvelunsa itse ja toimii siten itsenäisesti, yrittäjämäisesti, mutta varsinainen lasku asiakkaalle lähtee laskutuspalvelun nimissä ja laskutuspalvelun y-tunnuksella. Laskutuspalvelu myös hoitaa laskujen lähettämisen ja palkanmaksun lisäksi kevytyrittäjän toimintaan liittyvän byrokratian, eli mm. verojen ja vakuutusmaksujen maksamisen ja laskemisen sekä erilaiset viranomaisilmoitukset.

Laskutuspalvelujen käyttö on viimeisten vuosien aikana kasvanut runsaasti ja siitä on muodostunut yksi varteenotettava työn tekemisen muoto.
Laskutuspalvelun kautta työskentelyssä on toki myös huonoja puolia, mutta hyviä puolia on ennen kaikkea sen joustavuus, vaivattomuus ja riskittömyys verrattuna oman yrityksen perustamiseen.

Lisätietoa kevytyrittäjyydestä ja laskutuspalvelu Finjob oy:n toiminnasta löydät esimerkiksi Finjobin Usein kysyttyä-sivuilta