Voinko laskuttaa kauttanne toimialasta riippumatta?

Kauttamme voi laskuttaa miltei kaikkien alojen työntekijät, mutta erilaisten lupien ja säädösten vuoksi olemme joutuneen poissulkemaan joitakin aloja. Myöskään verkkokaupan ylläpitäminen kauttamme ei ole mahdollista. Erilaisten lupa- ja ilmoitusvaatimusten vuoksi kauttamme EI VOI LASKUTTAA seuraavia töitä:

– luvanvaraiset työt kuten elintarvikkeiden  myynti ja valmistus, alkoholijuomien anniskelu ja myynti, taksiliikenne, drone-kuvaus, tatuointi- ja lävistyspalvelut ja majoituspalvelut jne.

– terveyden- ja sosiaalialan työt, koska vaatii rekisteröitymisen Valviran rekisteriin ja oman y-tunnuksen.

– kiinteistön- ja vuokranvälitys, koska vaatii rekisteröitymisen aluehallintovirastoon kiinteistönvälitysliikkeeksi.

– sähköalan ammattilaiset, joilla on oikeus tehdä näitä töitä ja asiaankuuluva pätevyystodistus, voivat laskuttaa sähköurakointiluvan omaavaa yritystä. Yksityishenkilöitä ja muita yrityksiä voidaan laskuttaa ainoastaan ns. yksinkertaisista sähkötöistä, maallikkotöistä, jotka eivät vaadi erillistä urakkailmoitusta. Lisäksi pätevyystodistuksen omaava henkilö voi laskuttaa vähäisiä kertaluonteisia sähkötöitä (esim. pistorasian lisäys).

– Kokous-, luento-, tai esitelmäpalkkiot. Verottajan ohjeen mukaan henkilökohtaisia palkkioita kuten esim. kokous-, luento-, tai esitelmäpalkkioita sekä hallituspalkkioita ei voi siirtää laskutuspalveluyritykselle, vaikka maksajan ja saajan välille ei syntyisi työsuhdetta. Näiden palkkioiden ennakonpidätyksen toimittaa työnsuorittajan toimeksiantaja.

 

Mikäli olet työn luvallisuudesta epävarma, voit kysyä asiaa meiltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@finjob.fi